Diensten

Tuinontwerp

De tekentuin ontwerpt tuinen op diverse schaalniveaus vanaf één vierkante meter en voor verschillende opdrachtgevers (particulieren, instellingen en bedrijven).

3D weergave

De methode van De Tekentuin bestaat uit handmatige schetsen die daarna worden uitgewerkt tot een definitief driedimensionaal ontwerpplan. Deze 3D-weergave geeft u een zeer realistisch beeld van het uiteindelijke resultaat.

Beplantingsplan

Bij de schetsen van de tuin en het definitieve ontwerp wordt ook al rekening gehouden met de plantenkeuze omdat deze veel invloed heeft op de vorm en uitstraling van de tuin.

Van plantenkeuze tot beplantingsplan

De plantenkeuze wordt dan ook uitgewerkt tot een beplantingsplan voorzien van lijsten met daarop de bloeitijden, kleuren en maten van planten, bomen en struiken.

Tuinaanleg

Op basis van het ontwerp en het beplantingsplan kan de tuin worden gebouwd door een hovenier of door de opdrachtgever zelf worden gerealiseerd.

De Tekentuin werkt samen met enkele gespecialiseerde bedrijven die de tuin op een vakkundige manier kunnen aanleggen en garant staan voor een professionele uitvoering.

Directievoering

Het aanvragen van offertes en/of het begeleiden van de uitvoering tot en met de oplevering van de tuin kan door ons worden verzorgd. Dit neemt u veel werk uit handen en bewaakt de kwaliteit van zowel het ontwerp als de uitvoering.

Kwaliteitsgarantie

Tevens kunnen wij waarborgen dat de tuin voor een goede prijs/kwaliteit-verhouding uitgevoerd wordt. Indien gewenst kan De Tekentuin u ook de benodigde beplanting leveren, de aanplanting verzorgen of de tuin in z'n geheel voor u aanleggen. Deze service garandeert kwalitatief hoogwaardig en soortecht plantmateriaal en een vakkundige aanplant.

Tuinonderhoud

Om de aangelegde tuin naar het beoogde eindbeeld te laten groeien en deze te behouden, is goed tuinonderhoud van groot belang. De Tekentuin kan dit voor u verzorgen zodat de tuin er altijd up-to-date bij ligt.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit onkruidvrij maken, snoeien, beplanting aanvullen en bemesten.