Tuinobjecten

Tuinmeubels

Naast het ontwerpen en aanleggen van tuinen is het ontwerpen en bouwen van meubels ook een passie van Mark Smit.

Deze meubels worden uitgevoerd met materialen die veelal ook in de tuin worden gebruikt.

Een groot voordeel van een op maat gemaakt meubel is dat dit precies de juiste uitstraling en maatvoering heeft voor het nieuwe terras.

Tuinpaviljoens & tuinhuisjes

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van tuinpaviljoens en aparte tuinhuisjes.

Een steeds meer voorkomende trend in de tuinbranche is een tuinpaviljoen waar men gedurende het gehele seizoen van de tuin kan genieten. Een paviljoen kan van alle luxe worden voorzien, zodat het ook op wat frissere dagen aangenaam vertoeven is.

Aan de wens van kinderen wordt ook gedacht door bijvoorbeeld een boomhut te realiseren.

Tuinverlichting

Verlichting is een belangrijk aspect in de tuin, niet alleen als indirecte verlichting om bomen of andere zaken uit te lichten maar ook als eyecatcher.

Deze afbeeldingen geven u een indruk wat verlichting voor uw tuin kan betekenen, het geeft een extra dimensie maar ook een gevoel van veiligheid.

Mark Smit heeft zelf diverse modellen ontworpen.

Styling

De aankleding van een tuin is zeker niet onbelangrijk. De juiste kleuren, vormen, bijvoorbeeld een plantenbak met een mooie palm of olijf kan net dat beetje extra geven. Onder een overkapping kunnen diverse soorten buitenhaarden het buitengevoel behaaglijk maken op wat killere momenten.

Leveranciers

De Tekentuin heeft een aantal vaste leveranciers die materialen leveren.

Bakker Sierbestrating in Heemskerk is één van de betere leveranciers van zowel verharding als buitenkeukens en meubels.

De firma Boji in Schagerbrug levert niet alleen kwalitatief uitstekende maar ook zeer exclusieve en betaalbare buitenmeubels voor uw tuin.

Verlichting

Verlichting is nodig om de tuin te beleven ook wanneer het donker wordt.

De Tekentuin maakt veelal gebruik van indirecte verlichting zodat vormen van beplanting tot de verbeelding gaan spreken.

Door middel van het juiste gebruik van tuinverlichting wordt vanuit de woning in de avond het gevoel van buitenruimte vergroot.

Materiaalkeuze

De keuze van het materiaalgebruik in de tuin is belangrijk en kan een ontwerp maken of breken. Bovendien moet de keuze van het materiaal ook aansluiten bij de woning.

De Tekentuin is altijd op zoek naar toepassing van nieuwe en aparte materialen zoals bijvoorbeeld cortenstaal, bamboe (composiet) en massief eiken voor bijvoorbeeld overkappingen en loofgangen.